Android e-post(v4.2)

Från Inviso.se + Domanregister.se Wiki Support webbhotell domänregistrering
Hoppa till: navigering, sök

Epost-inställningar för Android e-post (v4.0 - 4.4), men fungerar säkert på både nyare och äldre versioner.

• Gå till alla appar, klicka på "Inställningar".
  • Scrolla ner till "Lägg till Konto".
  • Välj "E-post".
  • Skriv in din e-postadress och lösenord, klicka "Nästa".
  • Välj POP3 eller IMAP. (aldrig Exchange eftersom vi inte använder det för webbhotell)
  • Fyll i POP3-server eller IMAP-server med din server som står i välkomstbrevet, tex. "mail12.inviso.se" eller "smtp1.inviso.se".
  • Ändra inte port, borde vara 110 (pop) eller 143 (imap).
  • Välj Säkerhetstyp till: "STARTTLS", tryck sen nästa.
  • Säkerhetstyp kan också stå som TLS eller SSL (port skall byta till 995 för POP och 993 för IMAP)

• Fyll i SMTP-server till samma som du använde under POP3/IMAP-server. Android kan fyllt på med "smtp." framför namnet, tag bort det bara.
  • Ändra inte port, bör nu vara 587.
  • Välj Säkerhetstyp till: "STARTTLS"
  • Säkerhetstyp kan också stå som TLS eller SSL (port skall då bytas till 465)
  • Bekräfta att ditt användarnamn och lösenord står i rutorna.
  • Tryck "Nästa".

• Välj dina egna intervall, och tryck "Nästa".

• Bekräfta att din e-post och namn står, tryck sen "Nästa".

KLART.
Testa att skicka och ta emot.

Är du osäker om portnummer, se här: Vilken utgående server SMTP skall man använda